BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

In 7 vragen naar de juiste palletwikkelaar voor uw bedrijf

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

In 7 vragen naar de juiste palletwikkelaar voor uw bedrijf

Als er dagelijks in uw bedrijf meerdere pallets worden verzonden, is een palletwikkelaar dé oplossing. Met de inzet van een palletwikkelaar kunnen uw medewerkers zorgen voor een pallet wat er strak en professioneel uitziet en onbeschadigd bij uw klant aankomt. Het pallet wordt stabiel verzonden en bovendien bespaart u folie want met de juiste machine gebruikt u minder folie dan bij het handwikkelen. We rekenen het voordeel graag voor u uit!

Met behulp van de antwoorden op onderstaande vragen adviseren wij u graag welke de juiste machine is voor uw werkomgeving.

Bij meer dan 10 pallets per dag is het verstandig om een voorreksysteem te kiezen zoals gebruikt wordt op de WP1, WP2 machines. Bij een kleiner aantal kunt u uitstekend uit de voeten met het instapmodel: de WPS.

Als dit hoger is dan 2250 millimeter is aan te raden om over te stappen naar een palletwikkelaar WP1 of WP2 met eventueel een verlengde kolom.

Indien er grotere formaten dan Blok (1200x1000mm.) worden gebruikt kies dan voor een grotere draaischijf, neem als uitgangspunt de diagonale lengte van de pallet. Indien men enkel Europallets gebruikt kan je voor een palletwikkelaar WP Horse model kiezen met als voordeel dat er veel ruimte bespaard kan worden (beladen enkel hand / elektrische pompwagens).

Bij een onstabiele lading kan men kiezen voor een voorreksysteem en/of een aandrukplaat.

Indien het te wikkelen product bekend is kan men een inschatting maken of het stabiele of onstabiele pallets zijn. Bijvoorbeeld bij hele lichte gladde dozen die niet in verband zijn gestapeld. Hoogstwaarschijnlijk kan je deze niet goed met een folierem inwikkelen en zal je voor een voorreksysteem moeten kiezen. Valt de lading van de pallet als via de oprijdplaat of met de heftruck belaad, dan is de keuze van een draaiarm palletwikkelaar aan te raden daar men hiermee gelijkvloers blijft.

Heel belangrijk is om door te nemen waarmee belaad gaat worden. Enkel bij standaard handpompwagens kan er gebruik worden gemaakt van de standaard oprijdplaat. Indien er elektrische palletwagens worden gebruikt zal er een verlengde / verzwaarde oprijdplaat moeten worden gebruikt. Met een heftruck mag nooit over deze platen worden gereden, men laad hiermee aan de zijde waar geen oprijdplaat ligt (een oprijdplaat kan aan 3 zijden worden gepositioneerd).

Bij temperaturen onder de 5 graden Celsius of bij een hoge luchtvochtigheid dient er een kastverwarming in de bedieningskast te worden geplaatst. Indien men nat reinigt of er is een nat product of ondergrond geef dan aan dat de machine zal gaan roesten. Er kan gekozen worden voor een RVS machine een droge plaats of het verplaatsen van de machine als er nat wordt gereinigd.

Vragen over de ideale palletwikkelaar voor uw situatie? Neem contact met ons op en we helpen u heel graag verder!

Terug naar het overzicht